Vanaf de dag dat ik leerde lezen, waren alle woorden een wonder in mijn ogen. Ik las alles – van de borden op straat tot de cornflakes doos – en schreef alles neer – van mijn recepten tot de dromen die ik ’s nachts had.   Ik schreef wel honderden verhalen, eigen songteksten en fictieve artikels voor m’n favoriete (tiener)magazines.

Toen kwam de passie voor La Douce France and fabulous London.  De Franse en Engelse taal sijpelden door in mijn dagelijkse leven, net als mijn liefde voor het land van la Provence, le fromage & karafkes rosé en the land of afternoon tea and fish & chips. Bij de studiekeuze was het dus min of meer beslist: ik ging talen studeren.

Na mijn bachelor Toegepaste taalkunde en mijn Master Meertalige Communicatie  aan de UGent waren Nederlands, Frans en Engels nog meer een deel van mijn identiteit geworden. Ik wilde schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Dus begon ik in 2017 in bijberoep als  copywriter   en  vertaler .

Daarnaast wilde ik meer weten over hoe ik die content op alle mogelijke kanalen kon inzetten en mensen overtuigen om te converteren. Mijn bijberoep combineerde ik met een  postgraduaat Digitale Marketing aan de EHSAL. Ik wilde als digital native meer te weten komen over  everything digital en hoe ik mijn liefde voor online en teksten  kon samen laten smelten.

Resultaat: een vlotte pen met een grondige marketing-achtergrond, niet onmisbare in dit digitale tijdperk .

Mijn teksten naar een niveau hoger tillen dankzij  SEO, let’s go – want zonde als je het meest lyrische artikel ter wereld schrijft, maar niemand het te zien krijgt op het web, toch? En content toveren die geschikt is voor  social media (community) beheer & advertising, net als Adwords en e-mailmarketing? Count me in!

Na een jaar in bijberoep en het einde van mijn studententijd, was het voor mij meer dan logisch dat dit was wat ik wilde doen. Sinds augustus 2018 werk ik full-time als freelance SEO copywriter, vertaler en creative mastermind en zit ik dus elke dag met m’n neus tussen tekst en taal. How lucky am I ?


Oh, en die passie voor food en travel , hoor ik je al denken? Die heeft er altijd ingezeten. Toen ik enkele maanden oud was, reisde ik al mee en leerde ik het genot en de luxe kennen van op hotel gaan. En vanaf m’n 3e levensjaar dineerde ik mee in elk restaurant – met mijn lees- of prentenboekjes trouw naast mij – en proefde ik van alles wat men mij serveerde.

En sindsdien ben ik niet meer gestopt met lezen, fijnproeven en reizen ;-). 


” If you do what you love you’ll never work a day in your life. “

Zin om ook zo’n stukje van mijn liefde voor taal terug te vinden op je website, social media of je offline kanaal – waar dan ook, van muurteksten tot glossy magazine?